A vb-címvédő robbantott

Vettel indul az élről a Hungaroringen

A vb-címvédő Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája indulhat az élről vasárnap a 26. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2011.07.30 15:31ma.hu/f1-live/MTI

A szombati időmérő edzésen Vettel mögött, aki 13. alkalommal rajtolhat az élről, a McLaren két brit versenyzője, Lewis Hamilton és Jenson Button szerezte meg a második, illetve a harmadik helyet. A két ferraris pilóta, a brazil Felipe Massa, valamint a spanyol Fernando Alonso a negyedik és az ötödik pozícióból rajtolhat, míg a 42 esztendős korelnök, a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher a kilencedik lett a kvalifikáción.

Vettel tavaly is az élről indult a Hungaroringen, a versenyt azonban csapattársa, az ausztrál Mark Webber nyerte meg, aki most a hatodik lett az időmérőn.

A rajtsorrend:
--------------
1. sor: Sebastian Vettel (német, Red Bull) Lewis Hamilton (brit, McLaren)
2. sor: Jenson Button (brit, McLaren) Felipe Massa (brazil, Ferrari)
3. sor: Fernando Alonso (spanyol, Ferrari) Mark Webber (ausztrál, Red Bull)
4. sor: Nico Rosberg (német, Mercedes) Adrian Sutil (német, Force India)
5. sor: Michael Schumacher (német, Mercedes) Sergio Perez (mexikói, Sauber)
6. sor: Paul di Resta (brit, Force India) Vitalij Petrov (orosz, Renault) 7. sor: Kobajasi Kamui (japán, Sauber) Nick Heidfeld (német, Renault)
8. sor: Rubens Barrichello (brazil, Williams) Jaime Alguersuari (spanyol, Toro Rosso)
9. sor: Pastor Maldonado (venezuelai, Williams) Heikki Kovalainen (finn, Lotus)
10. sor: Jarno Trulli (olasz, Lotus) Timo Glock (német, Virgin)
11. sor: Vitantonio Liuzzi (olasz, Hispania) Daniel Ricciardo (ausztrál, Hispania)
12. sor: Sébastien Buemi (svájci, Toro Rosso) Jérome d,Ambrosio (belga, Virgin)

A további program:
vasárnap: futam 14 ó

A német Sebastian Vettel (Red Bull) halad versenyautójával a 26. Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén, a Hungaroringen.(MTI)


Nyilatkozatok

Sebastian Vettel: "Pénteken az ellenfeleink egyértelműen gyorsabbak voltak, de az éjszaka folyamán rengeteget dolgoztunk az autón, emiatt az időmérőn már sokkal jobban éreztem magam a vezetőülésben, jobban tudtam koncentrálni, így a köridejeim is feljavultak."

Lewis Hamilton: "Ahogy minden évben, úgy az idén is látszik, hogy versenyképesek vagyunk, az pedig külön jó, hogy a csapattársam indul a harmadik helyről, közösen remélhetőleg megszorongathatjuk Vettelt."

Jenson Button: "Az első rajtkockának természetesen jobban örülnék, de így sem vagyok elkeseredve, mert a második sorból indulhatok, ez pedig jó pozíció ahhoz, hogy a győzelemért szállhassak harcba."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.