Ecclestone holnap érkezik

Hangol a Hungaroring - egymás után érkeznek az F1-es pilóták

A jelek szerint még a business jetekre is "esőgumikat" kellett volna szerelni, olyan szakadó záporban érkeznek a hétvégi Formula 1-es Magyar Nagydíjra a pilóták és a csapatok a budapesti repülőtérre.

2011.07.28 18:45ma.hu

. A Budapest Airport kisgépes terminálján már tegnap este óta tart a nagyüzem, a száguldó cirkusz résztvevőinek gépei egymás után landolnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér betonján.

Van, aki ki sem lép a repülőtér kapuján, hanem egyenesen a helikopterhez viteti magát, amely az M0-ást és az M3-ast kihagyva egyenesen Mogyoródra szállítja a pilótát. Ma reggel pl. a Mercedes-Petronas ifjú német sztárja, Nico Rosberg száguldott helikopterrel rögvest a verseny mogyoródi helyszínére. Őrá hiába vártak a megszállott F1-rajongók a szakadó esőben, akik hajnal óta nem tágítanak a repülőtér kisgépes termináljának kapujából, hogy legalább pár másodpercre élőben pillanthassák meg kedvenceiket. A „kedvenceknek” viszont nagyon sietős: a szakadó esőben most nincs autogram-osztogatás, egyenesen ugranak be a buszokba és száguldanak a belvárosi szállodákba vagy egyenesen a Hungaroringre.

Nem sokkal egy óra előtt érkezett a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber, aki mindössze egy-két fotó erejéig állt meg a repülőtér alkalmazottjaival és máris sietett tovább. Tegnap este óta már Budapesten tartózkodik a brazil Rubens Barrichello (AT&T Williams) és a Lotus csapat finn veteránja, Heikki Kovalainen. Saját, vadonatúj, ezüst festésű Dassault Falcon 2000LX típusú sugárhajtású gépén érkezett Michael Schumacher, aki már többször is ünnepelhetett – korábban – a Hungaroringen.

A Mercedes német pilótája alig pár hónapja vette át az új magángépet, amelynek a sokat mondó M-IKEL regisztrációs jelet adták.

Az F1 verseny szakértői gárdáját, mintegy 55 főt Bernie Ecclestone BAe 146-os típusú gépén küldte előre, maga a száguldó cirkusz ura csak holnap délben érkezik Budapestre. Ahogy az már megszokott a Magyar Nagydíj történetében, a csapatok a verseny vasárnapi leintése után szinte azonnal elrepülnek Budapestről, sok csapat a várható közúti dugók miatt ismét helikopterrel teszi meg a Mogyoród-Ferihegy távot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.