Buemi időmérőn elért eredményét törölték

Esős versenyre készül Alonso

A Ferrari kétszeres világbajnoka elégedett az időmérőn elért eredményével és esős futamra számít a mai versenyen.

2011.07.24 10:16f1-live.hu - ma.hu

Fernando Alonso (4., 1.30.442)
 
„Nem vagyok sem csalódott, sem elégedetlen az időmérőn elért eredményemmel. A pozíciónk megfelel annak, amit a szabadedzések után vártunk.
 
A RedBull-ok három-négy tizeddel gyorsabbak voltak nálunk és a McLaren számos új fejlesztést hozott ide, amelyek láthatólag jól működnek.

Boldog vagyok, mivel egy jó kört mentem az időmérőn, elégedett vagyok az eddigi eredménnyel. Egyre jobbak vagyunk az időmérő edzéseken. Meglátjuk milyen idő lesz a futamon, mert esőt mondanak.”

Törölték Sebastian Buemi időmérőn elért eredményét

A Toro Rosso versenyzője a 16. helyről várhatta volna a mai rajtot, de az autóban talált szabálytalan üzemanyag miatt a boxutcából kénytelen indulni a vasárnapi futamon.

Az FIA közleményében ez áll:
 
„A versenybírók egy levelet kaptak a technikai delegáltaktól, melyben az áll, hogy a 18-as számú autóból vett üzemanyagmintában az egyik adalék mértéke nagyobb a megengedettnél.”
 
A kémiai analízisben az időmérő után vett mintát a szezon elején leadott üzemanyaggal vetették össze. A két minta közötti különbség meghaladja azt a tolerancia szintet, melyet a szabályzat 19.8.3-as pontja ír elő.
 
A hibának „köszönhetően” Buemi a boxutcából eredhet a többiek nyomába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.