Nem biztos, hogy a futás kell nekünk...

Magas önbizalom, de löttyedt test?

Kidolgozott testről álmodozunk? Szeretnénk magabiztosan a tükör elé állni, akár meztelenül is? Ha ez a célunk, nem mindegy, hogyan edzünk. Nem biztos, hogy napi 30 perces futásra lesz szükségünk.

2011.05.16 17:00topshop

Futás után jobban érzi magát a bőrében. De szexinek is látja magát? Sport pszichológusok már évszázadok óta figyelik az aerobik és más sport tevékenységek hatását az önbizalomra, és mindig ugyanarra a következtetésre jutnak: a futók, a biciklisták, az úszók és a többi atléta mind-mind magas önbizalommal rendelkeznek.

Elsősorban nem a kondíciójuk miatt, hanem azért, mert teljesítettek. Mert letettek valamit az asztalra. Beértek a finisbe, még akkor is, ha esetenként sereghajtóként. És ez a teljesítmény növeli meg az önbizalmukat.

Úgy érzi, hogy sokkal szexisebben néz ki egy-egy erősítő edzés után? Nos, ez nem csak a fejében vagy így. A vér elönti az izmokat, így azok ténylegesen megduzzadnak, és sokkal kidolgozottabbnak és szexinek tűnnek a valóságban is.

Nemcsak hiúságról van szó: sokkal magabiztosabbnak és erősebbnek érezheti magát, attól, hogy éppen kinyomott néhány kilót.

Próbálja ki ezt: írjon naplót minden héten, hogy hány szettet tud elvégezni és mindezt hány kilóval teszi. Minden negyedik héten nézze meg az első heti eredményeit és értékelje a fejlődést.

Meglátja, mennyivel magabiztosabb lesz, hogy képes volt ennyit fejlődni. Nézze meg magát a tükörben meztelenül, feszítse be az izmait!

Biztosan meg lesz elégedve az elért eredménnyel! Mindenképpen erősítsen, ha energikusnak és szexinek szeretné érezni magát. Főként, ha a cél az önbizalom növelése és az, hogy szeresse a testét!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.