Fő ellenségek: telített zsírok és cukor

Elbutulunk a gyorséttermi ételektől?

Ha legközelebb betévedünk egy gyorsétterembe, kétszer is gondoljuk meg, mit rendelünk - a hamburgerrel, sajttal, joghurtos öntetekkel, shake-ekkel ugyanis a demencia esélyét is növeljük.

2011.04.29 17:00medipress.hu

Amikor legközelebb betévedünk egy gyorsétterembe, kétszer is gondoljuk meg, mit rendelünk. Amennyiben édesítés nélküli teát kérünk salátával és grillezett csirkével, valamint néhány csepp olívaolajjal, akkor máris elkerültünk két veszélyforrást, amelyek ezeken a helyeken leselkednek ránk.

Az egyik a telített zsírok, melyekről kanadai kutatók kimutatták, hogy ha olyan ételeket fogyasztunk, melyek ilyet tartalmaznak - például a hamburger, a sajt, a joghurtos salátaöntetek, vagy shake-ek - nagyban növeljük az Alzheimer-kór kockázatát.

A másik ellenség a cukor. Az édes italok rontják az emlékezőképességet, és - amint az amerikai laboratóriumi kísérletek is megerősítették - szintén összefüggésbe hozhatóak az Alzheimer-kórral.

Ezért érdemes nemet mondani a szénsavas italokra, az édes teákra, és a gyorséttermekben kapható süteményekre, pitékre is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.