Egy duci ember látványa túlevést okoz

Soványra is gondolhatjuk magunkat?

Lehetséges-e, hogy "soványra gondoljuk magunkat"? Egy felmérés szerint azok az emberek, akik túlsúlyos barátokkal vannak körülvéve, hajlamosabbak többet enni.

2011.04.22 15:30ma.hu

Különös dolog - Ha túlsúlyosabb barátokkal étkezünk, hajlamossá válunk arra, hogy mi is kalóriadúsabb ételeket engedjünk meg magunknak.

Kutatók szerint csupán annak a látványa, hogy valaki túlsúlyos, arra sarkall bennünket, hogy többet együnk a kelleténél.

A tanulmány szerint, mely a Journal of Consumer Research-ben jelent meg, kétszer annyi édességet vagyunk képesek megenni, miután láttunk valakit, aki kövér.

Persze nem minden alkalommal igaz, hogy aki túlsúlyos társakkal van körülvéve, többet eszik. A kutatók szerint el lehet kerülni a súlynövelő csapdát, ha gondolatban összekapcsoljuk az eltúlzott adagot a hízással.

Egyszerűnek hangzik, de a tanulmány alapján azt kell gondolnunk, hogy csak az összefüggésre emlékeztetni magunkat is igen hatásosnak bizonyul abban, hogy ne a hizlaló tésztát, vagy egy nagy adag édességet nézzünk ki magunknak az étlapról...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.