A dió mellett a pisztácia is bátran ehető

Végre egy rágcsálnivaló, amitől nem tiltanak!

A pisztácia az egyik legalacsonyabb kalóriatartalmú olajos mag, egy 30 grammos adag csak 160 kalóriát tartalmaz. A keringést is védi, ha naponta 45-90 grammot megeszik belőle az ember!

2011.04.19 19:00medipress.hu

A pisztácia segíti a testsúly megőrzését, remek fehérje-és rostforrásként is szolgál - derítették ki a Kaliforniai Egyetem kutatói.

A pisztáciában található zsír nem szívódik fel teljes egészében az emésztőszervrendszerből, ami arra utal, hogy ennek a magfélének a korábban gondoltnál is kevesebb az energiatartalma.

Az említett kutatást az Amerikai Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának Mezőgazdasági Kutatószolgálata (ARS) végezte el. Tizenhat egészséges felnőtt vett részt a kísérletben.

Harminc gramm pisztáciát adtak nekik. Kiszámították az eltérő energiakiválasztásból származó energiaértéket, melyből kiderült, hogy a 30 grammos adag kalóriaértéke 5,9 százalékkal kevesebb a korábban megállapított értéknél.

Az eredményekről a Kísérleti Biológia Konferencián számoltak be Washington D.C.-ben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.