Telítenek és nem leszünk éhesek a dióféléktől

Diós reggelit a sovány hétköznapokért?

A legtöbb diéta a kevés evésről szól és egyes ételek teljes kizárásáról - nem csoda, hogy ha hallunk olyan módszerről, amely engedélyezi a több ételfogyasztást, szívesen kipróbálnánk. Különösen, ha jóízűen fogyókúrázhatunk.

2011.03.31 10:50ma.hu

Úgy tűnik, bizonyos értékes ételek reggeli elfogyasztásával sokkal telítettebbnek érezhetjük magunkat és nem leszünk annyira éhesek sem.

Egy új tanulmány, melyet a Bostoni egyetem és a Harvard egészségügyi iskola kutatói végeztek, kimutatta, hogy azok, akik dióféléket fogyasztottak reggelire, sokkal jóllakottabbnak érezték magukat, mint akik nem kaptak rá a rágcsálásra.

A diófogyasztók még az ebédidő környékén is azt mondták, hogy tele vannak, nem éreznek igazán éhséget. Bizonyára az az oka, hogy a dió nem tartalmaz szénhidrátot, és a vércukorra sem gyakorol rossz hatást.

Ha ugyanis a vércukor leesik, jelzést kap a a test, hogy a zsírt raktároznia kell. Ez pedig a kilók felszedéséhez vezet, és néhány extrém esetben a cukorbetegség kezdetét is jelentheti.

A hölgyek gyakran ignorálják étrendjükből a diót, mivel úgy vélik, kalóriabomba. A kutatók szerint azonban amíg nem tucatjával dobáljuk a szánkba, igen hasznos lehet.

A szakértők szerint nagyjából 14 szem diót érdemes fogyasztani egy nap: beledobhatunk pár darabot a reggeli műzlinkbe, hozzáadhatjuk a tésztához, vagy bármihez, amihez úgy érezzük, passzol. Este kevésbé tanácsos diót enni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.