természetes kúra

Az omega-3 és a pszichózis

Csökkentheti a pszichózis kialakulásának kockázatát a sok hosszú láncú, többszörösen telítetlen omega-3 zsírsav fogyasztása.

2011.04.12 15:53laptopkonyha

Ismert, hogy a skizofrénia és más pszichózisok kezelése jobb eredményeket hoz, ha azt a  betegség korai fázisában végzik. Azt feltételezték, hogy még jobb eredményeket lehet elérni, esetleg még a pszichózis kialakulását is meg lehet akadályozni, ha a nagy kockázatú személyeket már a praeklinikai szakaszban kezelni kezdik omega-3 zsírsavval. (Omega-3 források: tengeri halak, Chia mag, lenmagolaj.)

Az, hogy egy természetes anyaggal megakadályozható, de legalábbis késleltethető a pszichózis kialakulása, reményt nyújt, hogy ezeket az antipszichotikumok alternatívájaként lehet majd használni a pszichózis, azaz a betegség kitörése előtt, amikor még csak kezdeti jelei vannak.

A transzzsírok miatt a hidrogénezett növényi olajok elvesztik az egyetlen előnyüket, amely az állati zsiradékok elé helyezte őket az egészséges táplálkozásban.

folytatás >>

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.