Könnyebben elcsábul az ember a neten?

Ötből egy házasságot a Facebook tesz tönkre?

Érdekes dologra hívja fel a figyelmet egy újonan megjelent amerikai tanulmány: válóperes ügyvédek tapasztalatai szerint ötből egy házasság a népszerű közösségi portálnak köszönheti a vesztét.

2011.04.01 15:00ma.hu

Sőt, a válásokkal foglalkozó ügyvédek nyolcvan százaléka arról számolt be, hogy az utóbbi években egyre nőtt azoknak a válni készülő pároknak a száma, akik a közösségi oldalakat jelölték meg, mint fő feszültségforrást.

Valóban a Facebook és társai a hibásak?

Több csalfa ember használja a közösségi oldalakat? A kérdés elgondolkodtató. A szakértők szerint azonban ez olyan, mintha azt állítanánk, azok csalták meg nagyobb arányban a párjukat, akik egy bizonyos autótípussal járnak. Véleményük szerint a közösségi oldalak nem köthetők közvetlenül ahhoz, hogy tönkremegy egy házasság vagy kapcsolat.

Azok az emberek ugyanis, akik hajlamosak megcsalni a kedvesüket, egyébként is megtennék azt, megtalálnák a módját, ha van közösségi portál, ha nincs.

A jelenléte csupán megkönnyítette számukra az ismerkedést, illetve régi kapcsolatok, ismeretségek felújítását. Kiváltani tehát kiválthatja, hogy valaki elcsábuljon.

Az ember rádöbben, hogy - úgymond - hozzáférése van egy csomó személyhez, olyanokhoz is, akik kifejezetten a zsánereik. Talán jobban, mint a jelenlegi párjuk.

Számos lehetőséget dob fel, akárcsak egy kifejezetten randizásra való oldal: megismerkedünk egy valakivel, akivel jó elbeszélgetni, külsőre is tetszik nekünk, de bejön a képbe a kérdés: vajon hány hozzá hasonló, ugyancsak helyes fiú/lány van még az oldalon? Lehet, hogy egy másik jobban illik hozzám?

Ráadásul a közösségi oldalakat bárki bátran használja - mert valójában nem társkeresésre hozták létre, de akár akként is funkcionálhat.

Nincs azonban ott a kényelmetlen érzés - amely még ma is sok társkeresőben ott van -, hogy interneten próbál ismerkedni. Tény és való, a barátibb hangulatú közösségi portálokon könnyedebb az ismerkedés...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.