Dallas Wiens balesetben vesztette el arcát

Sokkoló képek: Így nézett ki az arc nélküli ember - mielőtt újat kapott...

A ma is mindössze 25 éves Dallas Wiens borzalmas balesetet szenvedett 2008 őszén - nagyfeszültségű áramütés érte, melynek következtében arca helyén csupán egy torz maradvány éktelenkedett. A napokban Dallas teljesen új arcot kapott: nézze meg a változást!

Képekben: Ilyen volt egykor és ilyen lett az arcátültetett Dallas Wiens képgaléria

2011.03.28 14:35ma.hu - Fotó: abcnews.com - dallaswiens.com

Sem szagolni, sem érezni, sem enni, sem beszélni nem tudott szörnyű balesetét követően a texas-i Dallas Wiens - a 25 éves férfit 2008 novemberében megütötte az áram.

Hozzáért fejével egy nagyfeszültségű elektromos vezetékhez, és olyan sérüléseket okozott neki, hogy arcát szinte teljesen elveszítette. Arcvonásai sem voltak.

Képek itt - Ilyen volt egykor a súlyosan megégett férfi - Fotó: dallaswiens.com

A világ első, spanyolországi arcátültetését követően a napokban Dallas-on is elvégezték a bonyolult, szenzációnak számító operációt a boston-i Brigham Kórházban.

Titzenöt órán át tartott a műtét,
ennek során a fiatalember újra arcizmokat, érzékelő idegeket, orrot, ajkat és rendes bőrt kapott.

Új szemeket sajnos nem képesek adni Dallas Wiens-nek, így a látását nem adhatták vissza. A 25 éves Dallas egyébként egy kislány édesapja - ő maga nem látja változását, és azt sem érzékeli, ha puszit kap a gyermekétől, csak enyhe nyomást érez.

Mégis, az orvos csapat hatalmas eredményként tekint a világ második teljes arcátültetésére. Dallas jobban van, már gyógyul.

A legelső arcátültetést 2005-ben végezték, ez azonban csak részleges volt, egy kutyák által szétmarcangolt arcot állítottak vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.