Örökké együtt

Holtomiglan, holtodiglan: páros eutanáziát hajtottak végre Belgiumban

A La Libre Belgique című belga napilap szerint páros eutanáziát hajtottak végre Belgiumban egy idős, gyógyíthatatlanul beteg házaspáron, akiket kívánságuknak megfelelően egyszerre segítettek a halálba.

2011.03.28 09:54MTI

Ez volt az első példa az országban a "kegyes halál" kettős alkalmazására.
   
A 78 éves asszony és 83 éves férje egy Gent melletti településen, Meerbekében lakott, viszonylag elszigetelten, gyermekük nem volt. A férfi gyógyíthatatlan rákban szenvedett, a betegség utolsó fázisában. Neje az újság fogalmazása szerint "az öregséggel összefüggő, gyógyíthatatlan és fájdalmas" betegségekkel küzdött, továbbá arra is hivatkozott, hogy életét nem tudja elképzelni a férje nélkül.
   
A beavatkozást a múlt hét elején, saját lakásukban hajtották végre, haláluk a település közleménye szerint kegyeletteljes volt. A hét végén örök nyugalomra helyezték őket - derül ki a hétfői írásból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.