Szembetegséget jelezhet előre a mikéntje...

Figyeljünk oda, hogy nézi a gyerek a 3 dimenziót!

A 3 dimenziós filmek korai figyelmeztetőként szolgálhatnak a gyerekek szembetegségeinek felismerésében. Azoknak a hat évesnél fiatalabb fiúknak és lányoknak, akiknek gondot okoz a 3 dimenziós képek érzékelése, könnyen lehet, hogy ambliopiájuk, vagyis tompa látásuk van, állítják a szakértők.

2011.03.28 13:00medipress.hu

A szemészorvosok véleménye szerint a 3 dimenziós filmek nézése, vagy az egyre inkább elterjedő 3D-s játékkonzolok használata nagyszerű lehetőséget jelent a szembetegségek korai felismerésében.

Ezzel a módszerrel számos olyan kisebb szembetegséget ki lehet szűrni, mely a későbbiekben nagyobb problémát okozhatna.

A szem természetellenes mozgásának következtében sok ember fejfájásra és émelygésre panaszkodik a 3D-s filmek nézése közben, de éppen ezzel a módszerrel lehet felismerni a korábban nem diagnosztizált szembetegségeket, állítják az amerikai szemészorvosok.

Michael Duenas, az Amerikai Szemész Társaság képviselője szerint, ha egy gyerek nem képes érzékelni a 3 dimenziós képeket, az a tompalátás jele lehet, amely később gyenge- vagy homályos látáshoz vezethet.

Duenas úgy véli, hogy azokat a gyerekeket is érdemes orvoshoz vinni, akik szédülést, vagy egyéb kellemetlen érzést tapasztalnak 3D filmek nézése közben.

A potenciális betegségeket sokkal könnyebb kezelni, ha még gyermekkorban, különösen 6 éves kor alatt diagnosztizálni tudják, mivel később az agyunkban lévő látásközpont már többé-kevésbe megáll a fejlődésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.