Jön a tavasz, "tisztítsuk ki" magunkat!

Zavaros közérzet, gyűrött arc: biztos a front az oka?

Tavasszal időszerű kitisztítani, rendszerezni külső és belső környezetünket egyaránt. A természet is ilyenkor segíti leginkább a megújulást, a változást, az elengedést. Ezen az úton megtett legkisebb lépésekkel is közelebb kerülhetünk jó közérzetünkhöz, fiatalos lendületünkhöz, karcsú formáinkhoz, egészségünkhöz.

2011.03.04 12:00ma.hu

Belső energiaforrásaink megújulása örömteli, biztonságot nyújtó érzés, a változás útján azonban elindulni a legnehezebb. De miért is vágynánk életmódváltozásra komolyabb motiváció nélkül?

A kérdés tehát nem az, hogy mikor, és hogyan tehetünk valamit azért, hogy jobb belső feltételeket, előnyöket biztosítsunk önmagunknak, sokkal inkább az, hogy miért. Nézzük, mivel vagyunk motiválhatók e téren.

Először is külső megjelenésünkkel, szépségünkkel, fiatalos, kisugárzásunkkal. Másodszor jó hangulatunkkal, közérzetünkkel, fitt, határozott, sportos fellépésünkkel. Harmadszor egészségünkkel.

Bár ebből a szempontból vizsgálódva az egészséget csak harmadik helyen említettük, hozzá kell tenni, ha a legkisebb betegség felbukkan életünkben, ez a motiváció azonnal az első helyre kerül, még akkor is, ha egy sokkal összetettebb motivációs rendszerben szemlélődnénk.

Természetesen, most egészséges felnőtt emberek motivációit keressük, azokét, akik minél tovább szeretnék fenntartani egészségüket, jó közérzetüket, és aktivitásukat, amihez persze ideális esetben kellemes megjelenés is társul.

Ebből a szempontból átgondolva a lehetőségeinket máris szembeötlő, hogy a fent említett háromféle motiváció mind egy tőről fakad. Az egészséges külső – mint a szépség, jó kisugárzás, magabiztosság - ugyanis elképzelhetetlen egészséges belső feltételek nélkül, ami pedig maga az egészség.

Az egészség - amit természetesnek tekintünk egészen addig, amíg eleinte csak kicsit zavaró, apró, ám rendszeres jelét adja szervezetünk annak, hogy túl sokat várunk tőle, miközben valamit nem adunk meg neki.

És ha ezen a ponton nem változtatunk, ezek a jelek egyre erősödnek, majd komoly tünetekké szerveződnek – de előbb-utóbb mindenképpen tudtunkra adják a változtatás szükségességét.

A határok pedig összemosódnak. Ha leülünk, és átgondoljuk, mikor is kezdődtek az első jelek, már nem biztos, hogy emlékezni tudunk rá, köszönhetően alkalmazkodóképességünk rugalmas voltának. Mit tehetünk hát, hogy leleplezzük önmagunkat?

Ha megérzéseink becsapnak: mérjük meg magunkat! Ez egyszerű, és ma már mindenki számára könnyen elérhető visszacsatolás, hogy ne essünk saját érzékszerveink bűvöletébe.

Ha sportteljesítményünk csökken, ha közérzetünk zavaros, fáradtak vagyunk, arcunkat gyűröttnek érezzük, vagy a hajunk hullik – ne fogjuk a frontokra, inkább cselekedjünk!

Az Accutrend Plus önellenőrzésre szolgáló készülék bárki számára elérhető, otthon használatos készülék, mellyel egyszerűen, és gyorsan láthatunk a bennünk zajló folyamatok mögé. A készülék előnye, hogy a térségünkben jellemző leggyakoribb rizikófaktorokat pillanatok alatt megméri szervezetünkben.

Csupán egy csepp vérre van szükség ahhoz, hogy azonnal ellenőrizzük glükóz, triglycerid, koleszterin, valamint a laktát szinteket szervezetünkben.

A vércukor, a vérzsírok és a tejsav aktuális szintje olyan veszélyekre mutathat rá, melyeknek kisebb betegségeket, kellemetlen tüneteket, vagy teljesítményünk, tetterőnk csökkenését köszönhetjük.

Súlyosabb esetekben komoly betegségeket is kiszűrhetünk a mérésekkel. A motivációs sorunk tehát így érne körbe: mérés – motiváció – változás – egészség. Libbenjünk át egészségesen a tavaszon!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.