Cukorbetegségtől sem kell tartani

Biztonságos szex - A fogamzásgátló nem befolyásolja az inzulinszintet!

Egy új kutatás eredményei szerint az injekcióval és szájon át szedhető fogamzásgátló készítmények nem befolyásolják károsan a glukóz- és inzulinszintet.

2011.02.27 12:00medipress.hu

A Texasi Egyetem Orvosi Karán végzett átfogó, három éven keresztül végzett vizsgálatok során kiderült, hogy a glukóz és inzulin szintje a normális értékhatáron belül marad az injekcióval beadott, illetve szájon át szedhető fogamzásgátlók alkalmazásakor.

Egyedül a medroxiprogeszteron-acetát esetében lehetett megemelkedett szinteket mérni, de ez is olyan csekély mértékűnek mondható, amely egyáltalán nem nevezhető kockázatosnak.

A kutatók úgy vélik, ugyan még további vizsgálatokra lesz szükség a diabéteszes nők esetében a medroxiprogeszteron-acetát hatására vonatkozóan, de a nem cukorbetegek esetében most már biztosan kimondható, hogy nem kell a cukorbetegség kialakulásától tartani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.