Számos előnyös hatása van az egészségre

Nem erőltet meg, és fogyni lehet a Tai Chi-val!

Az ausztrál Queensland Egyetem kutatói nemrég érdekes tanulmányt hoztak nyilvánosságra, ami különösen a fogyni vágyók számára tartogathat meglepetéseket.

2011.02.22 12:00medipress.hu

Az ausztrál tudósok kutatásai szerint a testmozgás egyik leginkább kifinomult formája, a tai chi rendkívül sokféleképpen segíthet a fogyásban és egészségünk megőrzésében.

A mozgásmeditációként is ismert tai chi javítja a testtömegindexet és csökkenti a hasi zsír mennyiségét. A mozgásforma javítja a vércukor egyensúlyt, ami kulcsszerepet játszik az egészséges súly fenntartásában és a fogyásban.

Ezen kívül csökkenti a vérnyomást, a depresszióra való hajlamot és javítja a szervezet inzulin-felhasználását.

A Kínában már több ezer éve alkalmazott mozgásforma egy sor nyugodt és finom mozdulatból áll, amelyek célja az energia, a chi áramoltatása és fenntartása a szervezetben.

A mozgásforma az idősek és betegek számára sem megerőltető, így mindenki nyugodtan végezheti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.