"Akkor most formába lendülünk!" - de ne akárhogy!

Vigyázat! Ne indítsuk maradandó sérüléssel a tavaszt!

Szakértők szerint a megfelelő felkészülés nélkül könnyen lehet, hogy a télen inaktív, de a jó idő beköszöntével mozogni vágyó testedzők maradandó sérüléseket szereznek.

2011.02.18 10:15medipress.hu

"Mielőtt ismét belekezdünk az edzésbe, vagy valamilyen új mozgásformát próbálunk ki, mindenképp konzultáljunk orvosunkkal, aki képes felmérni fizikai állapotunkat - nyilatkozta Dr. Anders Cohen a Brooklyn Kórházi Központ ideg- és gerincsebésze - Egy általános kivizsgálás úgysem árthat, így ezt is megejthetjük egyúttal."

Dr. Cohen szerint ajánlatos az új mozgásformák bevezetése előtt három héttel erőnléti és nyújtásos edzéseket tartani.

"A Pilates gyakorlatok, a taposógépek, valamint a különböző videós edzésprogramok segíthetnek újra formába kerülni. Fontos, hogy külön figyelmet fordítsunk krónikus sérüléseinkre és érzékeny pontjainkra."

"Ha térdünk vagy könyökünk túlérzékeny, végezzünk olyan gyakorlatokat, amelyek ezeket a régiókat erősítik, így elkerülhetjük a lesérülést. Fontos továbbá, hogy mindenféle testmozgás előtt melegítsünk be és az edzést követően iktassunk be egy legalább 10 perces levezetést is, így sérülés nélkül és egészségesen vethetjük bele magunkat a mozgás örömeibe."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.