Tájékozódnának a szülők

Diszkótragédia: a Facebook-on szerveződnek az aggódó szülők

A csaknem 1900 fős csoport tervei szerint minden discóban egy-egy szülő tájékozódna a hely biztonságáról, az így szerzett információkat pedig megosztanák egymással.

2011.01.19 12:00drinfo.hu

A szerveződésbe a diszkókat is bevonnák: a szülők felhívással fordulnak a szórakozóhelyek üzemeltetőihez. Szülők egy csoportja úgy döntött, nem bízza a véletlenre gyermekei biztonságát: maguk ellenőrzik a budapesti szórakozóhelyeket.

A Facebookon szerveződött csoport nyilatkozata szerint a „Budapesti szülők riadólánca” egy civil kezdeményezés, ami kifejezetten azért jött létre, hogy önkéntes alapon elősegítse az éjszakai szórakozóhelyek biztonságos működését.

A csaknem 1900 fős csoport tervei szerint minden diszkóban egy-egy szülő tájékozódna a hely biztonságáról, az így szerzett információkat pedig megosztanák egymással a Facebook, valamint egy levelezőlista segítségével.

A szülők rámutatnak arra is, hogy nem megoldás a gyermekek négy fal közé zárása: meg kell adni a biztonságos szórakozás lehetőségét a fiataloknak.

Ebben segít a szórakozóhelyekhez intézett felhívásuk is, amelyben arra kérik ezen intézmények vezetőségét, hogy az interneten hozzák nyilvánosságra legfontosabb adataik mellett a hely befogadóképességére, hivatalos nyitvatartási idejére vonatkozó információkat, valamint a működéssel kapcsolatos hatósági engedélyeiket.

Emellett legyen megtalálható a weben az épület alaprajza a közlekedési (menekülési) útvonallal együtt.

A szülők szeretnék, ha minden szórakozóhely kinevezne egy biztonsági felelőst a rendezvények idejére, akinek elérhetőségéről tájékoztatnák a csoport tagjait.

A felhívásban a szülők arra is kérik a szórakozóhelyek vezetőségét, hogy tegyék lehetővé a csoport ügyeletesei számára, hogy a bulik idején bármikor bemenjenek és körülnézzenek a helyszíneken, hogy saját szemükkel is meggyőződhessenek a biztonságról. A szombat esti tragédia sz egész országot megrázta.

Egy túlzsúfolt budapesti szórakozóhelyen három fiatal lány halt meg a tömegben kitört pánik miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.