Az alvás nélkülözhetetlen az egészséghez

Okok, amiért érdemes pihentnek lenni!

Egy friss tanulmány szerint a kellő mennyiségű alvás nélkülözhetetlen az egészséges, sikeres életvitelhez, továbbá, nagyon fontos az egész éjszakát végigaludni, főleg annak, aki dolgozik.

2011.01.06 08:00medipress.hu

A Surrey Alváskutató Központ munkatársai arról számoltak be, hogy minden szervezetben működik egy belső óra, amely meghatározza, hogy korán vagy későn fekvő típusok vagyunk-e.

A későn fekvők általában extrovertált típusok, ugyanakkor szokásuk komoly hátrányt jelenthet számukra a hivatásuk terén, hiszen általában fontos, hogy az ember reggel friss legyen és tudjon a munkájára összpontosítani.

Bár a kutatók szerint a génjeink határozzák meg, milyen típusú alvók vagyunk, azért létezik néhány mód, amivel elérhető, hogy korábban lefeküdjünk.

A legfontosabb, hogy ellenőriztetni kell, nincs-e valami egészségügyi oka annak, hogy nem tudunk időben elaludni, és ha kiderül valami ezzel kapcsolatban, azt kezeltetni kell.

Noha számos műszer és orvosság létezik az álmatlanság leküzdésére, a kutatók inkább olyan természetes módszereket javasolnak, mint például az ébresztő óra korábbi időpontra történő beállítása vagy azon helyzetek elkerülése, amelyek túlságosan kimerültté tesznek, illetve felborítják a szokásos alvásritmusunkat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.