Egy öt éves gyerek vesztette életét

Elítélték a kisgyermek halálát okozó hamis vakcina terjesztőit

Egy öt éves kisgyermek vesztette életét tavaly Kínában, miután kutyaharapás okozta fertőzését hamis ellenanyaggal kezelték. A hamis veszettség elleni oltás terjesztőit a napokban letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

2010.12.27 18:00WEBbeteg

Hamis veszettség elleni oltás terjesztésének megalapozott gyanújával nyolc személyt helyeztek vád alá ez év őszén a kínai hatóságok.

A The Washington Post beszámolója szerint a napokban hirdetett ítéletet az illetékes bíróság, amelynek során az ítélkező testület egy személyre 30 hónap, a hét további gyanúsítottra fejenként egy-egy év letöltendő börtönbüntetést szabott ki.

A hatóságok által benyújtott bizonyítékok szerint a nyolc elítélt 2009 augusztusa és decembere között több mint 530 dózis, hamis veszettség elleni oltást adott el. A hamisítványok aktív hatóanyagot nem, főként csak vizet tartalmaztak.

A hamis oltóanyagok ügyében akkor kezdett nyomozni a rendőrség, miután egy 5 éves kisfiú a veszettség elleni kezelés ellenére belehalt a fertőzésbe.

A gyermek összesen hat alkalommal kapott hamis oltóanyagot, mielőtt életét vesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.