Jó ismeretlen nők segítségét kérni?

Nem mindegy, kinek a tejét issza a baba!

Annak ellenére, hogy az orvosok szerint fontos lenne, hogy minden kisbabát anyatejjel tápláljanak, óva intenek attól minden kismamát, hogy ha esetleg elapadna a tejük, ismeretlen nők segítségét kérjék.

2010.12.03 10:00drinfo.hu

Tej, ismeretlen kismamáktól - veszélyes lehet!

Az aggodalom nem alaptalan: a közösségi oldalak elterjedésével ugyanis vadidegen kismamák ajánlanak fel egymásnak anyatejet.

Az egészségügyi szakértők már régóta szorgalmazzák, hogy minden kisbabát anyatejjel kellene etetni tápszer helyett, az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (U.S. Food and Drug Administration, FDA) azonban aggódik amiatt, hogy az anyukák ezt milyen módon akarják megvalósítani – írja a Reuters.

A közösségi oldalakon ugyanis a kismamák megosztják egymással tapasztalataikat, és manapság már az sem ritka, hogy ha egyiküknek elapad a teje, a többiek felajánlják, hogy segítenek rajta.

Ez azonban veszélyes is lehet, mivel a nem bevizsgált anyatejjel betegségek, kórokozók, gyógyszerek vagy káros vegyi anyagok is bejuthatnak a babák szervezetébe.

Az FDA éppen ezért ülést hívott össze, hogy a szakértőkkel megvitassák, milyen lépéseket kell tenniük annak érdekében, hogy szabályozzák az anyatej adományozását.

Addig is figyelmeztetik a nőket arra, hogy csakis biztonságos forrásból fogadjanak el tejet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.