Napi több órát töltenek ezzel

A cyber-szex és a depresszió kapcsolata

Azok az emberek, akik gyakran élnek virtuális szexuális életet, vészesen nagy arányban szenvednek depressziótól, feszültségtől, stressztől, és általában napi több órát töltenek ezzel a tevékenységgel.

2010.10.15 13:00medipress.hu

Egy ausztrál kutatás azokról az emberekről készített tanulmányt, akik a neten keresik a szexuális kielégülést.

Kiderült, hogy ezek az emberek magasan képzettek, igencsak férfiasak, és 18-80 év közöttiek, és hetente több mint 12 órát töltenek ezeken a weboldalakon.

Főként csetelnek, webkamerájuk segítségével cyberszexelnek, videókat vagy képeket töltenek le, vagy erotikus e-maileket küldenek.

A megkérdezett 1325 amerikai és ausztrál több mint 65 százaléka mondta azt, hogy találkozott már személyesen olyan személlyel, akit az interneten ismert meg.

A legaggasztóbb a csoport igen rossz mentális egészségi állapota. "27 százalékuk mérsékelt vagy súlyos depresszióban szenvedett, 30 százalékuk az átlagnál feszültebb, 35 százalékuk pedig közepes vagy súlyos mértékű stressznek volt kitéve" - mondta Squirrell.

Minél súlyosabb volt az állapotuk, annál többször élték ki a neten a szexuális feszültségüket.

Squirrell szerint az arány azért ennyire magas, mert ezek az emberek nem személyesen, hanem az interneten élnek társadalmi életet.

"Az is lehetséges, hogy a depressziós emberek azért töltenek sok időt ezeken az oldalakon, hogy jobb kedvük legyen, vagy a stresszt levezessék" - nyilatkozta a szakértő.

Ann Knowles professzor, a kutatás témavezetője elmondta, az eredmények klinikailag relevánsak, mert egyre több ausztrál fordul szaksegítségért ilyen problémákkal.

"Ha jobb képet kapunk arról, hogy kik töltenek túl sok időt ezeken az oldalakon, akkor beazonosíthatjuk őket, hogy segítsünk nekik."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.