Has és combizom gyakorlatok ágyban fekve

Tornázz az ágyadban reggel a karcsúságért!

Ha ébredés után pár percet rászánsz arra, hogy tornázol, kicsit az ágyban bámulatos eredményeket érhetsz el. Vannak karcsúsító és energiát adó gyakorlatok is.

2010.10.04 14:00ma.hu

Ne ugorjunk ki az ágyból a vekker megszólalásakor, adjunk magunknak két percet, hogy a testünket átmozgassuk.

Az otthoni tornázáshoz pedig kevesen éreznek magukban elég kitartást, de ébredés után talán van pár perce mindenkinek egy-két gyakorlatot elvégezni.

Combizom torna

Feküdj a bal oldaladra, a jobb lábad az alatta lévő bal lábadon pihenjen. A nyakad alá tégy egy párnát.

Lassan emeld fel a jobb lábadat, olyan magasra, ahogy csak tudod, majd tedd vissza. Igyekezz inkább magad elé, mint hátrafelé nyújtani.

A gyakorlat lényege, hogy a combizmokat erősítsd, ezért ne siesd el és, bár az előírt adag 10 db, de csak annyit végezz, amennyit bírsz.

Ez a feladat amellett, hogy szép izmos combokat varázsol, a csípőízületedet is „olajozza" és erősíti a csontjaidat.

Hasizom torna

Feküdj a hátadra, a lábak térdben behajlítva, a talpak az ágyon, a karok a tested mellett pihennek. Belégzésre billentsd előre a medencédet és lassan emeld fel.

Fontos, hogy először a keresztcsontod emelkedjen el a talajtól. A gyakorlat közben igyekezz összeszorítani a fenekedet és a hasizmaidat. Ez azért fontos, hogy ne a derekadból végezd a gyakorlatot.

Ügyelj arra is, hogy csak addig emeld a csípődet, amíg kényelmes, tehát a lapockád alsó csúcsa a talajon marad. Kilégzésre lassan engedd vissza magad az ágyra, mintha a gerinceden legördülnél. Ismételd 10-szer.

Ez a gyakorlat nem csak átmozgatja a gerincedet és erősíti a hasizmaidat, hanem vérbőséget okoz a csípődben, ami a libidódra is jó hatással van!

Ha gondoltunk már arra, hogy gimnasztikával kezdjük a napot, de nem vitt rá bennünket a lélek most itt az idő!

Ha eddig visszahúzott a paplan melege, pedig jól jött volna egy kis mozgás most mindenkit bíztatunk, hogy tornázzon!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.