Ha csillapíthatatlan a szexuális étvágyuk?

Miért nézünk pornót?

Ez a kérdés sok nő fejében felmerül élete során. A nők egy része hevesen elutasítja, és bántja, ha kedvesét rajta kapja.

2010.09.23 10:00ma.hu

Mások rezignáltan veszik tudomásul, míg vannak olyanok, akik szívesen becsatlakoznak a párjukhoz egy kis pornófilm nézésre, ki tudja mi sül ki belőle. Tulajdonképpen embere válogatja, hogy ki miért néz pornót.

A kiskamasz fiúk nyilván innen sajátítják el az alapokat, de idővel rájönnek, hogy a valóság más. A szép izgató szexfotók szükségesek is egy fiatal fiú számára, mert amikor ébred a szexuális vágy, még korban kisebbek annál, hogysem elérhetnének egy igazi nőt.

Egyesek titkon, eme bűnös szokásból lesik el a fortélyokat, trükköket. Egyébként is a férfiak szerint, ez hozzátartozik a létükhöz, elhagyhatatlan ismérve „A férfinak” : sör, foci, pornó.

A férfit mindig is izgatta, milyen a női nemi szerv, mivel azt a természet bölcsen elrejtette, nem úgy mint a férfiakét. Ez egyben azt is kifejezi, hogy egy nőnek titokzatosnak kellene lennie. A pornó mégis azért sikeres a férfiak körében, mert igyekszik kielégíteni ezt a kíváncsiságot.

Azon férfiak számára akik sok pornót néznek, elválik a lelki és a fizikai sík, és minél jobban hajszolják a fizikai szintet, annál kevésbé találják meg a lelki- érzelmi síkot.

Érdemes tehát mértéket tartani, nehogy szexuálpszichológusnál kössön ki a felnőtt filmek habzsolója.

A nőket általában az zavarja, ha boldog párkapcsolatban él párjával és az pornót néz időnként.

A magyarázat pedig látszólag egyszerű: a pornófilmekben a nőket eszközként használják fel, a férfiak szexuális kielégülésének használati tárgyaként. Idegen emberek találkozásuk második percében már egymás erogén zónáit kutatják.

A nők azért sem kedveli ezt a műfajt, mert a filmekben szereplő hölgyek megtestesítik a legtöbb férfi álmát: fantasztikus szeretők, akik tökéletes testi adottságokkal bírnak, és csillapíthatatlan a szexuális étvágyuk. A pornófilmek legfőbb vonzereje a látvány, hogy az ember a saját otthonában élvezheti a meztelen testeket, orális szexet és orgazmust, mindenmennyiségben.

A férfiak egyébként sem vágynak annyi gyengédségre, szeretik a leplezetlen szexualitást. A nők többségét zavarja az érzelemmentes, pusztán állatias ösztönökre alapozott kapcsolat, a férfiakat ez egyáltalán nem foglalkoztatja. A pornót nem női szemszögből kell megközelíteni: nem kell benne érzelmet, mértéket, gyengédséget keresni.

Próbáljunk meg rá, úgy tekinteni, mint egy vizuális ötlettárra. Néha mi is tanulhatunk a férfiaktól. Kedvesünkkel együtt megnézni egy felnőtt filmet, a kapcsolatra jó hatással lehet, esetleg az ellaposodott szexuális életet is színesíthetjük vele.

Ha tiltakozunk, és nem tudjuk nőként befogadni ezt a műfajt, akkor se vegyük el ezt az örömforrást párunktól. Kellemetlenebb, ha ezzel rákényszerítjük, hogy titokban adjon az élvezeteknek.

A férfiak többsége egyébként is izgalmasnak találja, ha egy leányzóval együtt nézhet pornót.

Az érem másik oldalán ott vannak azok a nők, akik pornót néznek. Sokszor nagyon rossz beidegződések okozója lehet, ha sok pornófilmet néz egy nő, mivel ilyen esetekben el akarja játszani otthon a pornódíva szerepét.

A pornófilm mintájára magát megjátszó partner a férfiakat megfosztja attól a képességüktől és igényüktől, hogy figyeljenek a valódi női orgazmusra.

Zárógondolatként annyit tanácsolnék, hogy sose felejtsük el, hogy ami a képsoron úgy jön le, mint egy tökéletes szerelmi légyott, a mögött egész napos izzasztó munka áll.

Mindezek mellett, a pornó volt, van és lesz, ameddig férfi a férfi. A pornót nem kell szeretni, de egy őszinte kapcsolatba néha-néha helye lehet, ha egyik vagy másik fél igényli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.