Tüzet okád a sárkány

A túl sok tesztoszteron kiszámíthatatlanná teszi a főnököt

A munkahelyi vezetők túl magas tesztoszteronszintje rossz hatással lehet a vállalkozásra: azok az igazgatók ugyanis, akikben túlteng a nemi hormon, gyakrabban kötnek tiszavirág-életű üzleteket.

2010.09.20 07:04MTI

Ezen kívül hajlamosak megpróbálkozni más cégek ellenséges átvételével is - állítják amerikai kutatók.

A British Columbia Egyetem kutatói Maurice Levi vezetésével felfedezték, hogy az emberi tényezők sokkal fontosabb szereppel bírnak, mint eddig gondolták. Az ügyvezetők nem mindig követik az üzleti elemzéseket, és a magasabb tesztoszteronszint olykor irracionális cselekedethez vezet - írják a Manager Science című szaklapban. Már egy ideje ismert, hogy a túl magas tesztoszteronszinttel rendelkező férfiaknak magasabb az agressziós potenciáljuk, és gyakrabban hajlamosak provokálatlan erőszakkitörésekre.

A magas tesztoszteronszint a psziché változásához is vezethet - támasztja alá a felismerést Georg Pfau, a linzi Német Szexuális Orvoslás Akadémiájának orvosa a Die Welt című német lap internetes kiadása szerint (www.welt.de).

Egy orvosilag előírt hormonterápia, amely során különböző hormonkészítmények segítségével a tesztoszteronszint csökkentése a cél, nem ad okot aggodalomra, hangsúlyozza a német orvos.

Sokkal inkább problematikus az az eset, amikor önállóan, a teljesítmény javítása és az izomtömeg növelése érdekében vesz be valaki tesztoszteront.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.