Lelki és testi segítséget is nyújt ez a mozgás

Jógázz, és nem leszel beteg!

Nem csak zaklatott lelkünket teheti rendbe a jógázás, de egy új tanulmány szerint bizonyos betegségek kialakulását is megakadályozhatja.

2010.09.18 11:45medipress.hu

Az Ohioi Állami Egyetem kutatói, Janice Kiecolt-Glaser vezetésével végzett munkájuk során felfedezték, hogy a legalább 2 éve rendszeresen jógázó nők szervezetében kevesebb gyulladás, illetve gyulladásos góc található, mint azokéban, akik csak nemrég kezdték el ezt a mozgásformát gyakorolni.

A gyulladásos tünetekről közismert, hogy a stresszhelyzetek hatására felerősödhetnek, de amikor az amerikai kutatók régóta rendszeresen jógázókat tettek ki ilyen helyzeteknek, akkor szervezetük lényegesen kevésbé reagált felerősödő gyulladásos tünetekkel, mint kezdő jógázó társaik esetében.

Ez volt az első olyan tudományos kutatás, amely a jóga esetében az ősi indiai mozgásforma közvetlen egészségügyi hatását vizsgálta és összefüggést mutatott ki a a jobban működő immunrendszer és a jóga között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.