Hazánkban tényleg rossz döntés a sok gyerek?

Anyagi rosszlétet jelent három gyermek vállalása?

Kétszer annyian vélik úgy Magyarországon, hogy rossz döntés három gyereket vállalni - a húsz évvel ez előtti számokhoz képest.

2010.09.08 17:15medipress.hu

Tíz évvel ez előtt még az emberek több mint fele egyet értett azzal a kijelentéssel, hogy "nem lehet igazán boldog az, akinek nincs gyermeke".

Ezzel szemben tavaly már ez az érték is csökkent, az ideális családról alkotott elképzelések idomulni kezdtek a realitásokhoz.

Az elmúlt tíz évben csökkent azon felnőttek száma, akik szerint ideális a három gyerek egy családban: ők a válaszadók 14 százalékát tették már csak ki, míg az egy gyereket ideálisnak tartók öt százalékkal többen lettek egy évtized alatt: 17 százaléknyian.

A két gyerek mellett döntők száma viszont nem változott számottevően, két százalékkal kevesebben vállalnának két gyereket, mint 2001-ben.

Érdekesség, hogy tíz évvel ez előtt Németországban csak 32, Finnországban csak 22, míg Hollandiában csak a válaszadók 5 százaléka érezte úgy, hogy egy családban szükség van a gyerekvállalásra, ehhez képest tehát még most is jó helyet foglal el Magyarország a listában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.