A nő szereti kábítani magát?

Ha kihűl a szerelem, jön a zöld szemű szörny?

Érezték már, hogy egy félreértett szó, mondat, mozdulat mekkora galibát tud okozni? A "véletlenül" elcsípett édesded telefonbeszélgetésekről, a kimaradásokról, a hűvös távolságtartásról már nem is szólva.

2010.09.02 14:00ma.hu

Egy bölcs mondás szerint: annak az embernek, aki menni akar, segíteni kell a csomagolásban.

Főként akkor, ha sokadik alkalommal készül bepakolni a mindig kéznél lévő útitáskájába.

Csak hát, ugye, milyen az ember, s főként a nő?

Szereti kábítani magát, hogy holnaptól már biztos jobb lesz. Lélekbúvárok állítják, de magunk is tapasztalhatjuk: sosem lesz jobb az a kapcsolat, ami legalább egyszer már darabjaira tört.

S mire ezt felfedezzük, életünk első felét szinte leéltük, s ész nélkül kapkodunk a szeretet, az áhított boldogság, a bennünket jogosan „megillető” szerető társ után.

Nézzük, mit tehetnek azok, akik nem a szakítást választják, hanem bízni szeretnének kapcsolatuk rendeződésében, jobbra fordulásában:

– A féltékenység csak kismértékben lehet gyógyszer, és olyan játék, ami esetleg a másik fél hiúságát legyezheti. Nagy dózisban megbetegít, elbizonytalanít, elvakít, rabbá és kishitűvé tesz.

– A sérelmeinket még a szeretett személy kedvéért se söpörjük a szőnyeg alá! Vegyük sorra őket, s higgadtan beszélgessünk róla. Akivel nem lehet higgadtan és lényegretörően beszélgetni, az vélhetően nem is kíváncsi a problémánkra, aminek bizonyára korábban is ezer apró jele volt már. Ekkor viszont: ne erőlködjünk.

– Szép szóval, szeretettel értesse meg a párjával, hogy Ön nem osztozkodó típus, nem híve a titkolózásnak, s ezt nem is akarja elviselni.

- Bátran tisztázza még a kapcsolat elején, hogy a szeretet mellett a bizalom és az őszinteség az alapja mindennek . Ha ezek megrendülnek, borulhat a "szerelemvár" is.

- Nem lehet valós oka eltűrni a végtelen megaláztatást, hazugságot, a játszmákat.

- Ha nem igazán komoly a vita és az esetleges féltékenységi jelenet, s bár túl vannak a lángoló szerelmen, de meg akarja tartani a párját, vessen be néhány szokatlan "praktikát" a lélek simogatásában és a testi szerelemben egyaránt.

- Önámítással nem sokáig lehet boldog. Bízzon magában, ne hagyja kijátszani éseltiporni a tiszta érzéseit!

- Szeresse és fogadja el magát, ha kell, a társa nélkül is. Engedje el a félelmeit, bátran ölelje magához a vágyait. Próba, szerencse - nincs mit veszíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.