Mi van akkor, ha a saját gyermekünk kirekesztett?

Mitől lesz menő a gyermekem?

Mindannyian emlékszünk arra, hogy voltak az osztályban népszerű srácok, perem gyerekek. És ha a saját gyermekünk kirekesztett? Millió okból aggódhatunk gyermekeinkért, ide tartozik az is, hogy vajon talál-e barátokat.

2010.08.06 12:14ma.hu

A kamaszok számára igen fontos, hogy kivívják a közösségük elismerését. Van akinek ez könnyen megy, de van aki számára ez szinte elérhetetlen.

Miért?

Vannak gyerekek, akik minden reggel hasfájással indulnak az iskolába, de nem azért mert betegek, hanem mert minden nap egy újabb lehetőség arra, hogy a többiek megalázzák őket vagy annak ellenére, hogy mindent megtesznek az elismerésért, átnézzenek rajtuk.

Társaik talán észre sem veszik, hogy milyen fájdalmat okoznak, sokkal jobban leköti őket saját népszerűségük.

Az első és legfontosabb, amit a szülők megtehetnek kirekesztett gyermekükért, az az, ha elhitetik gyermekükkel, hogy különleges.

Éreztetni kell szemünk fényével, hogy fontos a számunkra. Lehetőleg olyan programokat szervezzünk (mozi, biciklizés…), amiket barátaival is megszervezhetett volna.

Így nem kötelező családi unalomnak tekinti majd a hétvégét, hanem jó bulinak, ahova előbb-utóbb meg meri majd hívni valamelyik osztálytársát és talán lassanként kevésbé lesz magányos az iskolában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.