Több baba elutasítja a cumit

Cumizzon a gyerek?

Vannak gyerekek, akik az ujjukat, vannak, akik a cumijukat vagy a takarójuk csücskét rágicsálják, de vannak olyanok is, akik semmivel nem cumiznak. Ki tudja, miért?

2010.08.03 09:56ma.hu

A babaszakértők többsége nagyon cumiellenes, mert nem természetes dolog, és káros hatásokat tulajdonítanak a cumizásnak a gyerekek egész életére nézve. Kétségtelen azonban, hogy nagy segítség is lehet a szülők számára.

Nehéz kérdés, hogy adjunk-e cumit a babánknak vagy sem. Bizonyos kutatások azt állítják, hogy a cumizás rossz hatással van a későbbiekben előbújó fogacskák helyzetére. Vannak, akik szerint a cumizás az orális fixáció első jele.

Ezek szerint azok a gyerekek nagyobb sansszal lesznek dohányosok, alkoholisták és bánatukat evéssel csillapító típusok, akiket cumival nyugtattak meg annak idején, mert megszokták, hogy a gondjaikat valami olyannal tudják csillapítani, amit a szájukba kell rakni.

A probléma csak az ezzel az elmélettel, hogy a babákat szinte lehetetlen rászoktatni a cumizásra. Amelyik nem igényli, az sosem fogja elfogadni, hanem óriási ívben fogja kiköpni.

A legtöbb gyerek két és három éves kora között leszoktatható a cumizásról. Sokan alkalmazzák azt a trükköt, hogy megkérik szemük fényét, hogy adja oda a Mikulásnak, a húsvéti nyuszinak vagy egy ismerős kisbabájának, hiszen annak nagyobb szüksége van rá.

Érdemes lehet a hiúságukra hatni, hiszen „aki olyan nagy már, hogy óvodába fog menni szeptemberben, annak nincs szüksége cumira, ehelyett gondoljon a kisebbekre, és adja tovább”.

Fontos, hogy a nagy pillanatot követően azonnal szerezzük vissza azt a bizonyos kedvenc cumit, mert bármelyik pillanatban kitörhet a pánik hiányában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.