A könnyű séta 20 százalékkal növelheti az energiát

Egy kis testmozgás fáradtság ellen

Az ülő életmódot folytatók számára a könnyű testmozgás lehet a megoldás fáradtság ellen - mutatták ki amerikai kutatók.

2008.03.05 06:45MTI

A rendszeres, de nem megerőltető testmozgás, így például egy könnyű séta, 20 százalékkal növelheti az energiát, és 65 százalékkal csökkentheti a fáradtságot - hívták fel a figyelmet a Georgiai Egyetem munkatársai. Közkeletű az a tévhit, hogy egy kis testmozgás is kifárasztja az embert, főleg ha már eleve fáradt, de a kutatás eredménye azt bizonyítja, hogy a rendszeres könnyű testmozgás éppen ellenkező hatású: energiával tölt fel.

A kutatók meglepetten tapasztalták, hogy csak a könnyű testmozgásnak van ilyen a hatása az ülő életmódot folytatóknál, a keményebb testmozgás nem ilyen hatékony. A legtöbb ember túlhajszolja magát, és nem alszik eleget, a testmozgás kiváló módszer arra, hogy feltöltődjenek energiával - mondják a kutatók.

Az egyetem munkatársai 2006-ban végeztek egy hasonló kutatást, ennek során azt mutatták ki, hogy a testmozgás csökkenti a fáradtságot a rákban, szívbetegségben és egyebekben szenvedőknél, elsősorban olyan esetekben, amikor a fáradtság nem a betegségnek volt tulajdonítható.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Ebben különbözik a koronavírus az influenzától

Gyakran hasonlítják a COVID-19 koronavírust az influenzához, pedig nagyon nem egyformák!

Koronavírus - A szájmaszk viselésének is van szabálya

Önmagában a szájmaszk nem véd meg a vírus ellen, minden más ajánlást is be kell tartani.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.