Ringasd el magad!

Elektronikus álommanó duruzsolja alvásba az éjszakai baglyokat

Egy új készülék segíthet a kóros álmatlanságban szenvedőkön, anélkül, hogy bármilyen gyógyszert, vagy vegyi anyagot juttatna a szervezetbe.

2010.07.12 18:07napidoktor.hu

Egy multinacionális cég nemrég dobta piacra a Sleepwave nevű kütyüjét, amely nagy segítséget jelenthet az álmatlan embereknek. A készülék két kis tappanccsal kapcsolódik a fülünk mögötti koponyacsonthoz, az ún. processus mastoideushoz. Ezen keresztül apró elektromos impulzusokkal ingerli a belső fülben lévő egyensúlyozó érzékszervet, az úgynevezett vestibularis rendszert.

A használó ennek következtében úgy érzi, mintha lassan ringatózna, így hamarabb tud álomba merülni.

A berendezés az eddigi kutatások szerint a krónikus álmatlanságban szenvedők 67 százalékán tud segíteni. Az igazi áttörést az jelenti, hogy mivel semmilyen gyógyszert nem juttat a szervezetbe, ezért nincsenek mellékhatásai, és nem terheli a veséket és a májat.

A gép mindössze akkora, mint egy mp3 lejátszó, érzékeli, ha a páciens elaludt és ekkor kikapcsol. Jelenleg hazánkban még nem kapható, az ára az Egyesült Államokban 440 dollár, azaz körülbelül 95 ezer forint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.