Hétfő a tükör előtt

A hét első napján négyszer több időt töltenek a tükör előtt a nők

Hétfő reggel átlagosan négyszer több időt töltenek a tükör előtt a brit nők mielőtt munkába indulnának, mint pénteken, és a férfi honfitársaik is egyre ziláltabban jelennek meg a munkahelyükön ahogy közeledik a hét vége - derült ki a Debenhams áruházlánc felmérésből.

2010.05.31 19:30MTI

A mintegy ezer vásárló bevonásával készített felmérés szerint a brit nők átlagosan 76 percig készülődnek hétfő reggelente a munkába indulás előtt. Ennek az időnek az egyharmada frizurakészítéssel, 18 perc sminkeléssel és 16 perc ruhapróbálgatással telik, a maradék idő pedig a zuhanyzásnak, illetve a fürdésnek van fenntartva.

Kedden mindez már csak 40 percet vesz igénybe, és mire elérkezik a péntek, a reggeli teendők mindössze 19 percbe sűrűsödnek össze.

Persze nem csupán a nők, hanem a férfiak is igyekeznek minél jobb benyomást tenni a munkatársaikra a hét elején.

Az erősebbik nem képviselői ugyanakkor már hétfő reggel is csak 28 percet szánnak a készülődésre, másnap ezt az időt rögtön a felére csökkentik, majd a hét hátralevő részében mindössze 11 percet áldoznak reggelente a külsejükre.

"Egyértelművé vált, hogy a férfiak többsége legfeljebb két napig képes megfelelő figyelmet fordítani a külsejére, aztán elkezd lesüllyedni a "még elfogadható kategória" irányába. A nők ugyanakkor igyekeznek tovább fenntartani a jó megjelenésüket, ám mire a péntek elérkezik, már ők is jóval lejjebb engednek a színvonalból"
- mondta Ed Watson, a Debenhams szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.