Az érzelmi feszültséget vezetik le étellel

Durván meghíznak a "magány-evők"

Annak ellenére, hogy manapság már sok embernek van mobiltelefonja, internete és más kommunikációs eszköze, mégis sokan küzdenek a magánnyal nap mint nap. Egyesek számára az érzelmi feszültségek túlevéshez és komoly súlygarapodáshoz vezethetnek.

2010.05.23 12:00medipress.hu

Mary Jo Rapini, a houstoni Methodist Weight Management Center pszichoterapeutája szerint az emberek azért látogatják sűrűn az éléskamrát, ha magányosak, mert az evés megnyugtatja őket.

Néhány ember igen sokat hízik emiatt, ez tovább rombolja az önbizalmat és emiatt még mélyebb depresszióba süllyednek.

Rapini hangsúlyozza, hogy lehangoltság esetén nagyon fontos az érzelmek kifejezése.

Ha nincs, akihez szóljunk, vezessünk naplót, rajzoljunk önarcképeket, írjunk verseket vagy novellákat érzéseinkről és helyzetünkről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.