Hallucinációtól múlik a hurut?

Eufóriát okozó köhögéscsillapítót vedelnek az amerikai fiatalok

Az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerügyi hatósága, az FDA találkozót szervez arról, miként lehetne megfékezni a kereskedelmi forgalomban kapható köhögéscsillapító gyógyszerekben lévő egyik hatóanyaggal való visszaélést.

2010.05.04 11:35MTI

Az FDA külső szakértőkből álló bizottságot kért fel, hogy szeptember 14-i tanácskozása után fogalmazzon meg javaslatokat arra, miként lehetne megakadályozni, hogy a kamaszok visszaéljenek a szerek dextrometorfán hatóanyagának eufóriát kiváltó hatásával.

Az összetevő számos, Magyarországon is vény nélkül kapható köhögéscsillapító gyógyszerben megtalálható hatóanyagként, nagy mennyiségben hallucinációt okoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.