Nevessen szívből - erősödik az immunrendszere

Rossz az étvágya? Nevessen!

A nevetés ugyanúgy javíthatja az étvágyat, mint a testmozgás - állítja egy amerikai megelőzés-orvostan szakorvos. Ez segíthet a beteg vagy depressziós embereken is, hogy többet egyenek.

2010.04.30 19:56medipress.hu

A kutatás új szemléletmódot ad az egészségügyi dolgozók számára, hogyan javítsák vagy normalizálják azon páciensek étvágyát, akik nem végezhetnek testmozgást e célból” – mondta el Dr. Lee S. Berk, a kaliforniai Loma Linda Egyetem kutatója egy sajtóközleményben. Berk és munkatársa korábban is a nevetést tanulmányozták és azt találták, hogy az ismételt szívből jövő nevetés erősíti az immunrendszert.

A mostani vizsgálatban 14 önkéntessel nézettek különböző típusú, vidám vagy felkavaró filmeket három héten át. A vidám filmeket néző csoport hormonszintjei a nagyobb étvágy irányába változtak, ez a változás hasonlít ahhoz a hatáshoz, amelyet a mérsékelt testmozgás idéz elő. „Végre kezdünk rájönni, hogy mindennapi viselkedésünk és érzelmeink számos úton befolyásolják szervezetünk működését” – foglalta össze Berk, aki az eredményekről az Amerikai Kísérleti Biológiai Társaság éves gyűlésén számol be a kaliforniai Anaheimben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.