Széles mosoly = hosszabb élet?

Vigyorogni tessék: a nevetésráncok csak jót tehetnek!

Minél szélesebben mosolyog valaki és minél mélyebbek nevetésráncai, annál hosszabb életre számíthat - állatják amerikai kutatók.

2010.04.14 07:53MTI

A Michigan Egyetem tudósai 230 profi baseballjátékos 1952-ben készült fényképeit elemezve jutott arra, hogy akár hét év különbség is lehet a várható élettartamokban a mosolygás vájta arcráncok alapján. A 230 játékos közül eddig 184 hunyt el.

A nem mosolyós csoportba soroltak átlagosan 72,9 évet értek meg, a részben mosolygósak 75-öt, a szélesen vigyorgók viszont 79,9-et - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.