45-en lesznek biztonságban

Kapuvár támogatja a 13 éves lányok HPV-vírus elleni oltását

A kapuvári önkormányzat támogatja a 13 éves lányok beoltását a méhnyakrákot okozó humán papilloma vírus (HPV) ellen. A tervek szerint április közepén oltják be az érintett 45 serdülőt a rábaközi városban - mondta Boross János egészségügyi tanácsnok hétfőn az MTI-nek.

2010.03.29 12:58MTI

A program keretében az első oltást a szülők fizetik, a másik kettő költségét az önkormányzat vállalja, így 90 ezer forint helyett 20 ezer forintba kerül a családnak a prevenció - közölte a tanácsnok. A szülők beleegyezéséről szóló nyilatkozatokat a hét végéig várja az önkormányzat. Amennyiben minden család él a lehetőséggel, akkor a vakcinára 1,7 millió forintot költ a helyhatóság - tette hozzá Boross János.

Az önkormányzati közreműködéssel a méhnyakrák kialakulásának megelőzését, a védőoltás népegészségügyi szerepének hangsúlyozását és a szülők preventív gondolkodásra történő ösztönzését szeretnék elérni.

Az önkormányzat döntésében az is közrejátszott, hogy a védőoltás önerőből nehezen vállalható anyagi terhet jelentene a legtöbb szülőnek - indokolta a kezdeményezést az egészségügyi tanácsnok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.