Hagyományosan kevés születik

Több gyereket a Tigris évében is!

Gyermekvállalásra bíztatta a tajvaniakat egy helyi kormánytisztviselő. Az aggodalom annak szólt, hogy a Tigris évében hagyományosan kevés gyerek születik, holott a szigetországban egyébként is nagyon alacsony a születésszám.

2010.02.17 10:51MTI

A Tigris évében született gyerekekről úgy tartják a kínaiak, hogy gonoszak lesznek, és bajt hoznak a rokonságra. A tajvani oktatási minisztérium egy tisztviselője azonban a Tigris évének nyitánya alkalmából cáfolta a közkeletű hiedelmet, és ellenpéldának hozta fel Ma Jing-zsou köztársasági elnök és Vincent Siew alelnök pályafutását, akik szintén ennek a zodiákusnak a szülöttei.

A tigris-gyerekek körüli hiedelem csupán egy mítosz, bármilyen állatjegyben született gyermekből válhat sikeres ember -
hangsúlyozta Jang Csang-ju a China Times Daily című napilap szerdai számában. Statisztikai adatok szerint az előző Tigris-évben, 1998-ban csupán 271 450 gyermek született.

Ezzel szemben két évvel később, a Sárkány évében - amelyet a legszerencsésebbnek tartanak a zodiákusok közül - 305 312 gyermekkel gyarapodott Tajvan lakossága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.