Hűségesek és hűtlenek, jók és rosszak...

A nők furfanggal győznek - a pasik nekik akarnak bizonyítani

Nőnek lenni napjainkban ellentmondásos és nehéz, de ha látjuk a Nagy Rendet, a Természet rendjét, az analógiákat, akkor talán könnyebben eligazodunk.

2010.07.02 09:55medipress.hu

A nők a mitológiában, - akárcsak az életben- jók és rosszak, hűségesek és hűtlenek. Ám közös vonásuk, hogy látszólag az események hátterében húzódnak meg, és célhoz sohasem a fizikai erejükkel, hanem nőiességükkel, furfanggal jutnak. Nőnek lenni napjainkban ellentmondásos, nehéz, de ha látjuk a Nagy Rendet, a Természet rendjét, az analógiákat, akkor talán könnyebben eligazodunk.

Cherchez la Femme! Keresd a Nőt! - Minden nagy férfi mögött van egy nő. A férfiak önbecsülése sokszor egy nőtől függ. Kiskorukban az anyjuknak, majd a szerelmüknek akarnak bizonyítani.

A férfiakat is egy nő szüli, neveli. Kezünkben van a férfiak egészsége: mi tápláljuk őket, nemcsak étellel, de szeretettel is. A férfiak kényelme, az otthon szépsége is a nőktől függ, az ősközösségtől ők a „tűzhely” őrzői.

Mik ezek az analógiák?


A férfiak nem véletlenül kapták az 1-es számot a személyi számuk elé! Nekik kell lenni elöl, ők a vezetők, a meghatározók, a kapcsolat a szellemiséggel, rájuk kell felnézni nemcsak fizikailag. Atya Isten. (Az más kérdés, hogy mennyire felelnek meg manapság ennek a szerepnek)

A férfi analógiája a Nap. Egyenletesen süt, nem változik, mindig árasztja melegét. (Bár néha felhők takarják) A férfi a Yang. (fehér, aktivitás, tűz, levegő jegy, teremtés) Rá jellemző a hódítás, megosztás, ellenőrzés, az irányítás, intellektus és a technika fejlesztése, dicsőítése. Neki kell képviselnie a családot a külvilággal szemben.

A nő a 2-es. Az Anya Földdel áll kapcsolatban. (gyökércsakrája nyitott a Föld felé, ezért a szoknya viselet, onnan veszi az energiát.) Analógiája a Hold. Havonta többször változik, fényét csak akkor látjuk, ha a Nap megvilágítja. (A nő igazán kiteljesedni a férfi mellett tud). A nő Yin. Fekete, befogadás, föld és víz jegy, a termékenység jellemző rá. A szeretet, az elfogadás és az érzelem kell legyenek a fő tulajdonságai.

A nő az otthon megteremtője, a közös feltöltődés színhelyét biztosítja, ő inkább a bent-ért felel, míg a férfi a kint-ért. Carl Gustav Jung Animának nevezte az ember nőies és Animusnak az ember férfias oldalát. Szerinte (és tapasztalataink is ezt támasztják alá) mindenkinek van férfias és nőies oldala.

Gyakran tapasztaljuk, hogy azok a nők, aki egyedül maradnak gyermekükkel milyen hamar „előveszik” férfias oldalukat, ők lesznek a családfenntartók, mindent elintéznek, néha még az apai szigort is képesek helyettesíteni. És vannak férfiak, akiknek a nőies oldala kerül előtérbe.

A született nem csak a nemi identitás-tudat kialakulásával lesz vállalt nem. A kislányok nővé a kisfiúk férfivá nevelése fontos feladata a szülőknek!

Milyen a nőies személyiség? (kislányok nevelése!)

Türelmes (9 hónapig várja gyermekét) Odaadó, befogadó (szex) Békés, békét teremtő (család!) Gondoskodó (Tűz őrzője) Szelíd (Yin)

A Nőnek jellemzője a Hold energia: megejtő, gyámolításra ösztönző, puhaság, titokzatosság A férfi felelősségvállalását a női védtelenség hívja életre. Lágy érzelem és indirektség.

A nő nem letámadásra, hanem hívogató bájosságra született. Sajnos ez nincs így napjainkban! Férfi pácienseim gyakran mesélik, hogy ők még a nőt észre se vették, az már az ágyába invitálja őket. Csoda, ha menekülőre fogják a férfiak "vadászás" helyett?

A kiegyensúlyozott nő szépséges visszafogottságával hirdeti az Örök Mértéket. Ha a nő tudatában elfelejt hölgynek lenni, az meglátszik viselkedésén! Régebben elképzelhetetlen volt az a "mocskosszájúság", ahogy ma sok fiatal lány beszél!

"A sokoldalú nő rejtélyes, vonzó, önbecsüléssel teli, finom, jóindulatú, erős, akit a férfiak azért akarnak megismerni, mert titokzatos, sokoldalú és értékes. Sugárzik belőle, hogy sokkal több, mint fizikai szépsége." (Gonda István-Illés Csilla: A szépség szimfóniája)

Női szerepek:

A körülményektől, a helyzettől függően más és más tulajdonságai kerülnek elő egy igazi nőnek. Tony Wolf (Jung tanítványa) szerint ezek a következők:

Madonna

Normákat, értékeket és ideákat közvetít. Tulajdonságok: türelem, hallgatás, hűség, titokzatosság A nő, aki úrinő a társaságban.

MA: A nő madonnai tulajdonságait elveszítette, nem titokzatos, az őszinteség jegyében szanaszét hagyja személyes dolgait, szinte beteges kényszert érez, hogy megossza a férfivel legbensőbb érzéseit. A mai társadalom felbecsüli a cselekvést és lebecsüli a puszta létezést, a nő intuitív és spirituális részét.

Amazon

Erősen összpontosított, törekvő, céltudatos, magabiztos és önálló. Látványos és dinamikus, versenytárs a férfiak számára.

A mai világban sok nő él egyedül, vagy egyedül neveli gyermekét, előtérbe kell kerülnie amazon tulajdonságuknak, hogy meg tudjanak felelni az egyre magasabb elvárásoknak a munkahelyen és a társadalomban.

Kurtizán

Személyes viszonya van a férfival intellektuális, érzelmi és szexuális téren. A nő a hálószobában. Tehetséges, kulturált, esztétikus, szeszélyes, érzéki. Szexualitását különböző módokon sugározza: ártatlanságot mímelve, fondorlatosan, arcátlanul, humorral.

A nőnek ez az oldala az, amelyik elcsábít. Sokuknak ez az oldala került elfojtás alá, pedig nem arról van szó, hogy pénzért árulják a szerelmet, hanem arról, hogy csáberejüket felhasználják, ami tetszik a férfinek! A gyönyörködtetni nem képes nő maga sem tud átélni gyönyöröket.

Anya

Gondoskodó oldala a nőnek, akit a másokhoz fűződő kötöttségei éltetnek. A jó háziasszony a konyhában, az óvónő és tanítónő a gyerekszobában. A férjről is anyaként gondoskodik. Feleség a férfi anyjának szerepében: Elfogadja a férfit olyannak, amilyen. Kényelmet biztosít, gondoskodik. Védelmez, táplál, megbocsát.

Úgy bánjunk a férfivel, amilyennek lennie kellene, akkor olyanná válik! A férfi a mennybe jut, ha a nő hisz benne. (És itt visszautalunk arra, hogy minden nagy férfi mögött áll egy nő) "A nőt a lelkesedés avatja széppé, de a kozmetikumokat sokkal egyszerűbb megvásárolni" - vallja Yves Saint Laurent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.