Stressz és leterheltség

Alvási zavarokat okoz a gazdasági válság

A gazdasági világválság növeli a német munkavállalók alvási zavarait, amelyeket alapvetően a stressz és a leterheltség okoz.

2010.02.10 07:14MTI

A DAK német betegbiztosító társaság kedden Berlinben bemutatott 2010-es egészségügyi jelentése szerint ez a probléma négymillió dolgozót érint Németországban. Az érintettek hetente legalább háromszor rosszul alszanak, és fáradtan kínlódják végig szinte az összes napot. A dolgozók összesen felét érinti az alvászavar problémája: 21 százalékukat gyakran, 28 százalékukat ritkábban.

A DAK megbízásából összesen háromezer 35 és 65 év közötti munkavállalót kérdeztek meg a témáról. Az elmúlt évben a megbetegedések aránya is emelkedett kissé - 3,4 százalékra. Az azt megelőző évben naponta a DAK-alkalmazottak átlagosan 3,3 százaléka volt munkaképtelen betegség miatt.

A megbetegedések több mint egy ötöde az izmok és a gerinc, 19 százaléka pedig a légutak problémájára vezethető vissza.

A tanulmányhoz 2,5 millió DAK-tag adatait használták fel, így a kutatás Németország összeg munkavállalójára vonatkoztatható eredményeket mutat fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.