Felére csökkenthető a szívbetegség kockázata

A szex jót tesz a férfiak szívének

A gyakori szexuális élet csaknem felére csökkenti a szívbetegségek kockázatát a férfiak esetében, állítja egy tanulmány, mely több mint 1 000 férfit követett nyomon 16 éven át.

2010.01.19 08:08medipress.hu

Azok a férfiak, akik legalább hetente kétszer élnek nemi életet, akár 45 %-kal is csökkenthetik az esélyét annak, hogy veszélyes szívbetegségük alakuljon ki, mint azok, akik havonta csak egyszer vagy még annál is kevesebbszer áldoznak a testi gyönyörök oltárán, jelentette a The Daily Telegraph.

A tanulmány az American Journal of Cardiology című folyóiratban jelent meg, de azt nem vizsgálták, hogy a szexuális aktivitás milyen befolyással van a nők egészségi állapotára.

A massachusettsi New England Kutatóintézet csapata elmondta, hogy a férfiaknak érzelmi és testi szinten is jót tesz a rendszeres szexuális élet. Bizonyos formájában a szex olyan fizikai aktivitással jár, mely megóvhatja a szív egészségét.

A kutatók azt is elmondták, hogy a rendszeres nemi életet élő férfiak nagyobb valószínűséggel vannak támogató, intim kapcsolatban, mely a stressz csökkentése által egyéb pozitív egészségügyi következményeket is rejt magában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.