Agyament feltételezés- brit kutatóktól

A január elsején született csecsemők ötöde elhízott lesz iskolakezdésre

A január elsején született brit csecsemők ötöde várhatóan elhízottá válik, mire megkezdi az iskolát - közölték brit egészségügyi hatóságok pénteken.

2010.01.01 16:48MTI

Gillian Merron közegészségügyi miniszter szerint az év első napján várhatóan megérkező 1500 újszülöttből ötéves korára túlsúlyos gyermek lesz, ezért az anyák figyelmét felhívta az egészséges táplálás-táplálkozás fontosságára. "Minden, ami egy gyermek életének első éveiben történik, hatalmas jelentőséggel bír az egészség későbbi alakulására" - jelentette ki újévi közleményében.

Az elhízottság világszerte egyre nyomasztóbb probléma, amely szinte az összeomlással fenyegeti az egyes országok egészségügyi rendszereit, amelyek képtelenek lesznek ellátni a túlsúlyosság következtében fellépő cukorbetegséget, szív- és érrendszeri problémákat, valamint a rosszindulatú megbetegedéseket. Egy, a múlt hónapban készült felmérés szerint a sziegetországban tízből legalább egy gyermek kövér lesz 2015-re. Az elhízottság veszélye sokkal inkább fenyegeti a szegényebb társadalmi csoportok gyerekeit.

Merron közleményében hangsúlyozta, hogy programot indítanak kismamák számára, amelyben a szülők útmutatást kaphatnak gyermekeik egészséges táplálkozásának kialakításához. A program kiemeli a szoptatás fontosságát, a szilárd ételekkel való megismerkedés késleltetését, a változatos ételkínálatot, az édesség minimalizálását és a kicsik mozgásigényének kielégítését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.