Recept nélküli fogamzásgátló

Ausztria enyhített az esemény utáni fogamzásgátlóval kapcsolatos szabályzáson

Az úgynevezett esemény utáni fogamzásgátló tabletták Ausztriában péntektől recept nélkül kaphatók, jelentette be az ország egészségügyi minisztériuma.

2009.12.22 15:39medipress.hu

A nemi aktust követő 72 órán belül alkalmazható gyógyszert ezentúl minden nő megvásárolhatja a gyógyszertárakban életkortól függetlenül. A törvény enyhítésére irányuló korábbi erőfeszítések kútba estek a korábbi egészségügyi miniszter és a kereszténydemokrata Maria Rauch-Kallat tevékenységének köszönhetően. A szociáldemokrata utód, Alois Stoeger első feladatai egyikeként foglalkozott a kérdéssel, miután elfoglalta hivatalát. Az esemény utáni tablettát már az Európai Unió nagy részén lehet kapni recept nélkül. Spanyolország szeptemberben vezetett be hasonló intézkedést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.