Pucéran protestáltak volna

Minden összébb húzta magát, ami tehette: túl hideg volt a meztelen biciklistüntetéshez New Yorkban

Az Egyesült Államok keleti partjára lecsapó hideg időjárás megakadályozta, hogy a kerékpárosok meztelenül tekerjenek szombaton tiltakozásul egy brooklyni biciklisáv megszüntetéséért.

2009.12.20 15:18MTI

A kerékpárosok azzal vádolják a várost, hogy azért szüntetik meg a sávot, mert a Brooklyn városrész Williamsburg nevű negyedében élő ortodox zsidókat zavarta, hogy nap mint nap lenge öltözetet viselő női biciklisek látványával kellett szembesülniük.

Az ott élők szerint ugyanakkor nem erről van szó, hanem biztonsági megfontolásokról.

A zsidó negyeden keresztül felvonulók közül néhányan "imitálták" a meztelenséget: műanyag melleket vettek fel téli dzsekijük fölé. Ez semmiképpen sem töltötte el lelkesedéssel a helybéli hívőket, akik éppen a demonstráció idején a sabbati ünnepi szertartást követően távoztak a zsinagógákból.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.