Egészséges hastánc

Egzotikus fogyókúra

A női test hullámzása amellett, hogy erotikus, még roppant jó alakformáló is. Ám ne gondoljunk rosszra, most csak szigorúan a hastáncról beszélünk.

2010.01.17 20:12napidoktor.hu

Amit napjainkban hastáncként emlegetünk különféle népek nagyon sok néven ismerték és ismerik: az egyiptomiak Raks Sharki (kelet tánca), Franciák - Dause du reutre azaz gyomortánc, Cijte telli - görögök, Rakasse - törökök, Belly dance - ként az amerikaiak.

Modern világunkban a hastánc a nőiesség az erotika szimbóluma, pedig eredetileg egy ősi tánc a termékenységi törzsi táncból ered. A nők körbeállták a szülő nőt és ismétlődő hadmozdulatokkal táncolva segítették mutatva neki, hogy milyen mozgásokat végezzen szülés közben.

Egzotikus fogyókúra

Táncoltak a földanya istennőnek a termésért áldozva, más ünnepélyeken: esküvő, aratás, temetés, majd később a tánc egyre inkább a szórakoztatás eszközévé vált elveszítette rituális jellegét. Már az ókori Egyiptomban is léteztek hivatásos hastánc csoportok. Minden tánc akár a hastánc is érzelmekkel van tele.

Misztikus zenéjével, színes ruhákkal, kellékekkel, a hullámzó táncmozgással szabadjára engedhetjük érzelmeinket, érzéseinket. A hastánc a belső izmok mozgatásából áll. A hangsúly a csípőtájékon van, a tánc jellegét a hullámzó, érzéki mozdulatok adják. Az érzelmeket a finom kézmozdulatok mesélik el. A tánc attól lesz igazán nehéz, hogy minden külön-külön mozog: a csípő, a derék, a mell, a váll, fej, ezek mozgását kell megfelelően összehangolni. A jó hastánc szenvedélyes, határozott. 

A hastánc nyújtja és erősíti a has és a hát izmait, fokozza a vérkeringést, állandó jó kondícióban tart, ülő foglalkozású nőknek kifejezetten ajánlott. A hastánc javítja testtartásunkat, s kiváló alakformáló hatású, járásunk kecsesebb mozdulataink nőiesebbek lesznek. A rendszeresen hastáncot "lejtők" közérzete általában jobb, mint azoké, akik nem táncolnak, s mindezek mellett segít testünket elfogadni olyannak amilyen. Ne feledjük, bármely életkorban érdemes kipróbálni a hastáncot. Bárki megtanulhatja kortól és testalkattól függetlenül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.