Egészséges ecet

Egy kis ecet elég a vércukorszint csökkentéséhez

Egy kávéskanál ecet. Mindössze ennyi elegendő ahhoz, hogy csökkentsük a vércukorszintünket.

2009.12.03 12:13medipress.hu

Az ecet jótékony hatásával a természetgyógyászok és a néphagyomány már régóta tisztában van, de eddig tudományosan nem tudták alátámasztani a meggyőződést. A kutatók most azt tlálták, hogy az ecet az étkezési utáni hirtelen vércukorszint-emelkedést előzi meg az által, hogy „fékezi” a cukor felszívódását elősegítő enzimet.

Az Amerikai Diabétesz Szövetség hivatalos lapjában a Diabetes Care című folyóiratban megjelent tanulmány kimutatta, hogy a rendszeresen ecetet fogyasztók körében az átlagnál 30 százalékkal kisebb mértékű volt az étkezés utáni vércukorszint-emelkedés, és az úgynevezett glikémiás válaszreakció is kiegyensúlyozottabb volt.

Mindez alátámasztja a természetes gyógymódokat értők véleményét arról, hogy mérsékelt mennyiségű ecet fogyasztása jótékony hatással van a szervezetre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.