A testmozgás sem hiányozhat

Rostban gazdag ételekkel tehetünk a magas koleszterin ellen

Német kutatók szerint a magas koleszterinszinttől szenvedők szezonális gyümölcsökben és zöldségekben gazdag rostdús étrenddel leküzdhetik betegségüket.

2009.12.01 12:18medipress.hu

Richard Radesch, a Német Belgyógyászok Társaságának (BDI) tagja szerint a rostban gazdag étrend segíthet csökkenteni a vér koleszterinszintjét.

"Persze az egészséges étrend önmagában nem elegendő a koleszterinszint egészséges szinten tartásában, a rendszeres testmozgás és az alacsony cukor és szénhidrátbevitel ugyanolyan fontos. Kerülnünk kell a zsíros és finomított élelmiszereket, valamint a magas zsírtartalmú tejtermékeket."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.