Van megoldás a korai magömlésre

Ejakuláció-késleltető spray

Öt perccel a közösülés előtt használva jelentősen késlelteti az orgazmust egy újonnan kifejlesztett spray, számoltak be a gyártó cég kutatói.

2009.11.24 07:54medipress.hu

A spray elsőként jelenthet megoldást a korai magömléstől szenvedő férfiak számára. Ez már a második vizsgálat, mely bizonyítja hatékonyságát. A lidokain és prilokain hatóanyagú szert a pénisz végére kell juttatni a közösülés előtt. A sprayt kipróbáló amerikai, lengyel és kanadai férfiak ötször hosszabb ideig tudták késleltetni magömlésüket, mint placebót (hatóanyag nélküli készítményt) alkalmazó társaik.

A kutatól szerint az is nagy siker, hogy mind a sprayt használó férfiak, mind partnereik fokozott kielégülésről számoltak be. A korai magömlés jelentősen befolyásolja a betegek és partnereik érzelmi és szexuális életét, hangsúlyozta Stanley E. Althof professzor, a Dél-Floridai Szexuális Egészségközpont kutatója. A jelenlegi meghatározás szerint korai magömlésről beszélünk, ha az ejakuláció a behatolás utáni egy percen belül megtörténik, és gondot okoz a beteg számára.

A kezelésre szükség van, és a mostani eredmények ígéretesek. A cég az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hivatal (FDA) jóváhagyását szeretné elnyerni. A probléma a 18-59 év között amerikai férfiak körülbelül harmadát érinti, ami azt jelenti, hogy a korai magömlés kétszer olyan gyakori, mint a merevedési zavar. A korai magömlés kezelésére jelenleg nem áll rendelkezésre elfogadott gyógyszer.

Az egy korábbi európai vizsgálat konklúziót megerősítő eredményeket az Észak-Amerikai Szexuális Medicina Társaság éves konferenciáján ismertették a San Diego-i cég kutatói.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.