Abszurd elképzelés?

Egy héthónapos baba is megtanulhat olvasni

Az ausztrál szülők úgy hiszik, már egy héthónapos gyerek is meg tud tanulni olvasni egy új, DVD-et és szókártyákat tartalmazó program segítségével.

2010.06.09 18:41medipress.hu

Az amerikai Dr. Bob Titzer, a „Your Baby Can Read” (A kisgyermeked tud olvasni) megalkotója azt állítja, hogy a 219,95 dollárba kerülő program szórakoztató, amelyik gyerek használja, az jobban teljesít majd az iskolában is. Néhány szakértő azonban abszurdnak tartja az elképzelést, sőt, tartanak az esetleges károsító hatásától is, írja a Daily Telegraph.

Titzer szerint elméletileg minden kisbaba képes megtanulni olvasni. Viktoria Andreeva fiát, Artemet már két és fél hónapos korában tanítgatni kezdte. Ötperces szakaszokban vették át az anyagot, a most héthónapos kisfiú pedig már felismer olyan szavakat, mint a köldök, az oroszlán és a takaró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.